2.6. Focus grup

Les dinàmiques de grup (en anglès, focus groups) són entrevistes amb un grup que té entre 6 o 8 persones. La moderació d’aquests grups és clau per a recollir informació de qualitat i aconseguir que tots els assistents hi participin. Com les entrevistes, el moderador té un guió per a conduir la conversa en l’ordre que interessa i cap als temes que es volen investigar.

focus-group
By: Userfocus www.userfocus.co.uk

Les dinàmiques de grup solen ser més llargues que una entrevista i permeten recollir més diversitat d’opinions, però amb menys profunditat. Això no obstant, també cal tenir en compte que l’efecte del grup impedeix que cada participant expressi realment el que pensa, sent o creu. Aquesta informació s’obté millor amb una entrevista.


Bibliografia consultada

Publicat per Núria Ferran

https://fima.ub.edu/directori/ficha391